29 september 2011

Gunghäst

Idag har vi packat upp dessa supersnygga "gunghästar" i trä, med den rätta slitna looken- en inredningsdetalj helt rätt i tiden! Dessutom har det kommit nya servetter i fina höstiga mönster.
Välkomna in och kika!

21 september 2011

Succulenter

Succulent säger man till en mängd olika växter. Det är som ett samlingsnamn på fetbladiga växter. Gemensamt är att de kräver ytterst lite skötsel; Jättelite vatten men gärna ljus.
Vi har fått in massor av fina succulenter i olika färger, former och storlekar. En plantering med olika succulenter är tacksamt att ge bort. De passar i de flesta miljöer, är snygga att blanda och kräver inte så mycket av mottagaren. Eller varför inte köpa hem några till dig själv och sätt i en fin skål! I butiken finns många fina planteringar att välja bland.


15 september 2011

Massageljus

En riktigt spännande nyhet i butiken är dessa Massageljus från Klinta & Co.
Såhär skriver de på sin hemsida om ljusen:

"Klintas Massageljus är inga vanliga ljus. De är en varm massageolja som ser ut och ter sig som ett doftljus. Ljuset är helt naturligt och tillverkat av rapsolja, palmolja och sojavax från förnyelsebara källor.
Vi erbjuder en mängd äkta, diskreta dofter från eteriska oljor och djurvänliga doftoljor. I motsats till många vanliga doftljus där doften oftast bara finns på ytan, har våra oljor blandats med vaxet och doftar därför hela bränntiden.
Tänd veken, låt en pöl samlas på ljuset (tar ca 15 minuter) och doppa fingret. Oljans temperatur är inte alls för varm, även med ljuset tänt, och oljan stannar flytande på fingertoppen. Tänd och släck hur ofta du vill. Massera och njut! "


Vi har fått 6 olika dofter; Havsbris, Tomat&Vinbär, Hallon&Kvitten, Honung&Havre, Jasminblomma och Geranium&Citrus.

Bilder och text är hämtade från Klinta&Co´s hemsida www.klintaco.se

10 september 2011

Konstgjort...

Massor av konstgjorda blommor har vi nu packat upp... Både riktigt fina "snittblommor" och krukväxter samt olika kransar. (Det var omöjligt att låta bli att göra en konstgjord bukett...)

Även härliga ljus i höstens mysiga färgskalor har kommit. Det lila dominerar just nu i presentrummet.

7 september 2011

Mumsig kola

De första höstnyheterna har idag anlänt till butiken! Det var dessa söta presentförpackningar med smaskiga kolor som blev först ut. Perfekta små gå-bort-presenter, eller det där lilla extra till presenten eller blomman. Finns i 4 olika utföranden; "Höstmys" (apelsin-, kiwi- och gräddkola), "Grattis!" (hallon- och lakritskola), "Tycker om dig!" (jordgubb- och lakritskola.) och "Till en väldigt go... kompis!" (kiwikola).

6 september 2011

Prydnadskål

Prydnadskål är en av de mest populära och tåliga höstblommorna. De finns i vita och lila nyanser, med inslag av rosa eller vinrött. Just nu använder vi kål i både planteringar och buketter.
I kruka klarar de sig med lite skötsel och håller långt in på hösten, ända till frosten.
Som snittblomma passar de med nästan alla blommor och gör sig extra bra i låga kompakta buketter.