31 januari 2011

Fisktavlor

Dessa fina tavlor med fiskmotiv är bara några av de nyheter som redan kommit till butiken. Vi har fått fina krukor, cylindervaser, vägg- och hängamplar, tulpanvaser med mera. Kom in och håll dig uppdaterad!

26 januari 2011

La Praline




Idag har vi fått in godis från en ny leverantör, La Praline från Göteborg. Lyxiga askar med tryffel i olika smaker. Söta påsar med brända mandlar, kaffebönor eller stenar (de ser verkligen ut som stenar!). Strutar med stenar, polka- eller saltlakritskarameller. Perfekta små presenter att komplettera blommorna med! Eller varför inte lyxa lite själv...


22 januari 2011

Orkidé i fint sällskap

Att plantera orkidéer i glas är både snyggt och bra för blomman. Får den dessutom sällskap av körsbärskvistar, taklök och hjärtan-på-tråd blir det så här pampigt! Glaset är dessutom jättefint som ljuslykta om man skulle tröttna på detta arrangemanget...

17 januari 2011

Tupp med budskap

Nej, vi har inte börjat plocka fram påsken, om det var någon som började undra... Denna tupp med texten "Bless this home and all who enter." kan vara framme året om! Ute snöar och slaskar det om vartannat men här inne är våren i full gång! Vitt, grönt och härliga pastellfärger dominerar borden och lökar, fräscha grönväxter och primulor i klara färger slåss om uppmärksamheten. Kom in och få med dig lite vårkänsla hem!

15 januari 2011

Tulpanens Dag IDAG!

Idag, den 15 januari, är det Tulpanens dag! Vi svenskar älskar tulpaner, så denna dag har kommit till som en hyllning till vår favoritblomma (kolla in förra årets inlägg för mer info...). Så ta tillvara denna dagen och frossa och njut! Men säsongen har bara börjat; Tulpaner finns från jul ända fram till påsk.

10 januari 2011

Spaghetti

Gröna växter är populärt och det kommer nya sorter hela tiden. Just nu har vi fått in mycket fetbladiga växter, s.k succulenter. Bland annat den här roliga Sanseverian `Spaghetti´(till vänster), som är släkt med svärmorstunga, och Hatiora (till höger). En sådan här plantering är mycket tålig och klarar sig länge utan vatten.

7 januari 2011

"Frusen krokus"

Vi tyckte den lilla krokuslöken såg lite frusen ut så vi klädde på den en värmande jutevävsfilt och en ullhalsduk... Tillsammans med det söta glaset blev den en riktigt vintrig liten gobit!

4 januari 2011

Vårblommor



Då var det nya året här och med det kommer vårblommorna till blomsterbutiken. Här inne går allt nu i vita och rosa toner. Primula, ranunkel, krokus och pärlhyacint fyller bänkarna. I snittkylen dominerar tulpaner tillsammans med anemoner, ranunklar, ginst, mimosa och vaxblomma. Det sista julpyntet rear vi till 50% rabatt veckan ut.